Boskamp wil aanvaller mee naar Rusland, maar vreest: ''Amper iets gepresteerd''

Boskamp wil aanvaller mee naar Rusland, maar vreest: ''Amper iets gepresteerd''

19-05-2018 18:30
1

Roberto Martinez maakt aanstaande maandag zijn WK-selectie bekend. Johan Boskamp hoopt dat ook Divock Origi bij de gelukkige 23 zit.

Origi was de grote verrassing in de WK-selectie van 2014 en was ook van de partij op het EK van 2016. Sindsdien is de 23-jarige aanvaller stil te komen staan in zijn ontwikkeling, met als gevolg dat hij de afgelopen twee jaar nog slechts drie interlands speelde voor de Rode Duivels.

Liverpool leende hem dit jaar uit aan het Duitse Vfl Wolfsburg, waar hij in de competitie slechts zes keer trefzeker voor was. Wolfsburg vecht momenteel via Play-Offs tegen degradatie en Origi was in het heenduel van zeer grote waarde. Boskamp zou graag zien dat het genoeg is om Martinez te overtuigen, maar de Nederlandse analist heeft serieus twijfels. 

''Het is te hopen dat Divock Origi bij de kern zit. Ik vrees er eigenlijk voor. Zijn geluk is dat hij op het juiste moment in vorm lijkt bij Wolfsburg, maar de concurrentie is groot en hij heeft de voorbije twee jaar amper iets gepresteerd'', beseft Boskamp in Het Belang van Limburg.