Bölöni komt terug op dieptepunt van het seizoen: Dat was intriest

Bölöni komt terug op dieptepunt van het seizoen: "Dat was intriest"

19-05-2018 16:00
2

Het seizoen voor Antwerp zit er eigenlijk op. De laatste match tegen KV Oostende is eigenlijk een veredelde oefenpartij. Laszlo Bölöni maakt de balans op van het seizoen en kiest zijn beste... en zijn slechtste moment.

Voor het mooiste moment moet de Roemeen niet ver teruggaan. "Een beeld dat me nog lang zal bijblijven: de fans tegen Eupen. Dat brengt ook een vreselijke verantwoordelijkheid met zich mee, die ongelooflijke fans. Met hen kan je geen 80% zijn. En helaas waren we vaak nog minder. Terwijl ze permanent, elke week opnieuw, een ploeg verdienen die minstens 100% is", vertelt hij in Gazet Van Antwerpen.

Zijn slechtste moment is een pak langer geleden. "De thuismatch tegen Club Brugge (waarbij Antwerp in de slotfase de zege nog weggooide, red.) was intriest. We spelen onze beste match van het seizoen, maar we hebben het zelf verknoeid."

Over zijn ambities voor komend seizoen wil Bölöni weinig kwijt. "Kampioen worden", lacht hij. "Wat moet ik anders op zo’n vraag antwoorden? Ik ga niet zeggen dat ik nu Play-Off 1 wil halen of zo. Ik kan wel zeggen dat ik er alles aan ga doen om beter te doen dan afgelopen seizoen. Maar laten we na bijna vijftien jaar afwezigheid in eerste klasse toch ook bescheiden blijven. En rustig verderwerken."