Leko verdedigt zich: ''Geen fout, maar normale en goede beslissing''

Leko verdedigt zich: ''Geen fout, maar normale en goede beslissing''

19-05-2018 11:40
3

Club Brugge kroonde zich vorige week zondag tot landskampioen, maar het kostte echter bloed, zweet en tranen in de Play-Offs. Na een magere reeks besloot Ivan Leko zelfs steunpilaar Hans Vanaken te passeren tegen Charleroi. Leko blikt in Het Nieuwsblad nog eens terug op die opmerkelijke keuze.

Vanaken kwam er bij een 0-1 achterstand in tijdens de rust en had met een goal een groot aandeel in de ommekeer. Had Vanaken niet 'gewoon' moeten starten? Leko blijft bij zijn standpunt. ''Dat was geen fout. Het was een normale en goede beslissing. Hans is verkozen tot beste speler van het seizoen maar hij heeft ook zijn slechte momenten gehad. In Play-Off 1 was hij voor de wedstrijd in Charleroi geen enkele keer matchwinnaar geworden. Geen enkele keer, daarom zette ik hem op de bank'', luidt de uitleg.

Leko wilde de aanvallende middenvelder ook prikkelen. "Omdat ik hoopte dat hij bij een invalbeurt een reactie zou tonen. En kijk: Hans werd meteen matchwinnaar. Misschien zou hij dat ook geweest zijn als hij aan de match begonnen was, maar voor mij was hem op de bank zetten de juiste beslissing.''