Streng advies voor Martinez: ''Klasse beter dan Tielemans of Dendoncker''

Streng advies voor Martinez: ''Klasse beter dan Tielemans of Dendoncker''

19-05-2018 11:00
5

Roberto Martinez geeft maandagmiddag een persconferentie, waarin hij bekend zal maken welke 23 spelers hij selecteert voor het WK in Rusland. De belangrijkste vraag is of Radja Nainggolan de selectie haalt.

Martinez en Nainggolan hebben geen goede relatie met elkaar. Zo mocht Nainggolan slechts 96 minuten meespelen tijdens de succesvolle kwalificatiereeks en werd de middenvelder van AS Roma eind 2017 zelfs tot tweemaal toe niet opgeroepen. Een niet-selectie van Nainggolan zal tot veel ophef leiden. Ex-bondscoach Aimé Anthuenis zou het ook onbegrijpelijk vinden.

"Nainggolan zou ik geen 100, maar 200 keer meenemen. Je kan Radja niet thuislaten, hij is één van de besten in Italië. Hij is een klasse beter dan Tielemans of Dendoncker. Als je miserie wil, moet je Radja thuislaten'', geeft Anthuenis een zeer duidelijk advies aan Martinez.

Anthuenis heeft echter niet direct een basisplaats in gedachten voor 'Il Ninja'. ''Ik zeg daarmee niet dat hij altijd moet spelen. Ik zou Witsel en Dembélé op het middenveld zetten, met De Bruyne daarvoor."