'Geen clausule in contract van Martinez: twee verschillende scenario's mogelijk'

'Geen clausule in contract van Martinez: twee verschillende scenario's mogelijk'

Gepubliceerd: zaterdag 19 mei 2018 om 10:25za 19-05-2018 om 10:25

Roberto Martinez en de Belgische Voetbalbond hebben de intentie om tot en met het EK 2020 samen te werken. De Spanjaard zette vrijdag zijn handtekening onder het nieuwe contract, dat volgens La Dernière Heure geen speciale vertrekclausule bevat. Dit laatste kan op twee verschillende manieren uitpakken voor de KBVB.

Mochten de Rode Duivels zoals gehoopt ver geraken op het WK, dan is het niet ondenkbaar dat clubs interesse gaan tonen in Martinez. Het is geen geheim dat de Spanjaard ambities heeft om nog een keer aan de slag te gaan in de Premier League. Mochten er clubs zich daadwerkelijk melden, dan heeft de KBVB een sterke onderhandelingspositie. Ze kunnen Martinez besluit te houden of een serieuze afkoopsom vragen.

De beslissing om geen clausule in het contract op te nemen, kan ook negatieve gevolgen hebben. Wanneer het WK uitloopt op een mislukking is het de vraag of er genoeg vertrouwen is om door te gaan. Indien de KBVB besluit tot een verbreking van het contract, zal het een hoge vertrekpremie uit moeten betalen aan Martinez. Marc Wilmots ontving na het EK van 2016 circa één miljoen euro. Een dergelijke compensatie weegt zwaar op het budget en herhaling van het Wilmots-scenario zou een dure aangelegenheid worden voor de bond.

Lees ook: Waarschuwing voor de KBVB: ''Dan gaat er veel kritiek komen''


Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws