Mogen Buffalo en Standard-speler van WK met Rode Duivels dromen?

Mogen Buffalo en Standard-speler van WK met Rode Duivels dromen?

19-05-2018 09:27
1

Maandag maakt Roberto Martinez zijn WK-selectie bekend. Veel verrassingen worden er niet verwacht. Toch schuiven Eddy Snelders en Geert De Vlieger elk nog een opvallende naam naar voren. 

In Het Nieuwsblad doet De Vlieger een warme oproep om Thomas Foket mee te nemen. "Hij heeft bij AA Gent bewezen dat hij in het huidige systeem van de Duivels heel goed kan functioneren. Hij kan de hele flank doen voor het geval er iets met Meunier gebeurt", is de analist van mening.

Eddy Snelders twijfelt over Foket, maar vindt dat Standard-speler Edmilson een plaats in de kern moet krijgen "Ik had Foket er ook eerst bij staan, maar hij is toch afgevallen. Als Meunier uitvalt, moet Alderweireld maar naar rechts schuiven."

Plichtbewust
"Aan de linkerkant kies ik voor Edmilson. Waarom niet? Ik heb hem in de gaten gehouden bij Standard tijdens Play-off 1. Wel, die kan de hele flank doen. Hij heeft een groot loopvermogen, is plichtbewust in het verdedigen. Hij steekt een handje toe. Ik zal zelfs meer zeggen: hij is gedisciplineerder in het verdedigen dan Limbombe en Carrasco."