'Ajax werkt aan komst creatieve middenvelder; club heeft plan B, C en D'

'Ajax werkt aan komst creatieve middenvelder; club heeft plan B, C en D'

19-05-2018 09:01

Ajax heeft bij een vertrek van Hakim Ziyech de pijlen gericht op een creatieve middenvelder. Dusan Tadic van Southampton staat nog altijd bovenaan het verlanglijstje.

Dat schrijft De Telegraaf. De komst van een creatieve middenvelder is 'topprioriteit', aldus de krant. Tadic verzekerde zich met Southampton van handhaving, maar is ondanks dat financieel haalbaar voor Ajax en zelf ziet hij de stap naar Amsterdam ook wel zitten. Bij Ajax kan hij om de prijzen spelen en maakt hij kans op deelname aan de Champions League.

De eventuele komst van Tadic hangt echter af van andere (grotere) clubs die zich voor hem gaan melden. Tadic gaat met Servië het WK spelen en schuift de beslissing over zijn toekomst nog even voor zich uit. Mocht de voormalig speler van onder meer FC Twente 'nee' zeggen, dan schakelt Ajax door naar plan B, C, of D.

Ajax verzekerde zich deze week al van de komst van Zakaria Labyad, die bij FC Utrecht een soortgelijke rol als die van Ziyech vervult. Het is de vraag of de Marokkaan bij Ajax op dezelfde positie gaat spelen. Labyad kan op meerdere posities uit de voeten, waaronder op de flanken.