Opvallende transfer in de maak: 'Van Nederland naar Mexico'

Opvallende transfer in de maak: 'Van Nederland naar Mexico'

19-05-2018 08:37

PSV moet serieus rekening houden met een vertrek van Luuk de Jong. De spits gaat volgende week met zijn vader op bezoek in Mexico en krijgt daar een rondleiding bij Club América.

Dat is wat met het Mexicaanse Univision meldt. De komst van De Jong is topprioriteit voor trainer Miguel Herrera. De club ziet in de spits een 'bully forward'. Club América hoopt de PSV-spits in een tweede en laatste poging te overtuigen om de transfer naar Mexico te maken.

De Jong krijgt samen met zijn vader een rondleiding bij Club América, in de hoop dat hij 'verliefd' wordt op de club en besluit te tekenen. De PSV'er kan volgende week een goede indruk krijgen van de club, de faciliteiten en de weersomstandigheden in het Noord-Amerikaanse land. De Jong reist niet af naar Mexico om te tekenen. Dat moet op een later moment gaan gebeuren.

Club América wilde De Jong afgelopen winter ook al hebben, maar toen koos PSV ervoor om hem in Eindhoven te houden. Nu de landstitel binnen is, lijkt De Jong meer opties te hebben. De Mexicaanse club zal zijn tot 2020 durende contract wel moeten afkopen. In de winter had De Jong al een positief gevoel bij Club América.