Voetbalsprookje in Italië: gevallen grootmacht Parma promoveert drie keer op rij

Voetbalsprookje in Italië: gevallen grootmacht Parma promoveert drie keer op rij

Gepubliceerd: vrijdag 18 mei 2018 om 23:35vr 18-05-2018 om 23:35

Het roemruchte Parma is komend seizoen weer in de Serie A te bewonderen. De voormalig UEFA Cup-winnaar won vrijdagavond op bezoek bij Spezia, waardoor het als nummer twee van de Serie B promotie heeft afgedwongen.

Parma begon de voetbalavond als nummer drie en moest hopen op een misstap van concurrent Frosinone. Parma deed zelf wat het moest doen en boekte dankzij Fabio Ceravolo en Amato Ciciretti een 0-2 uitoverwinning. Frosinone leek thuis tegen Foggia ook te winnen, maar moest in de voorlaatste minuut de 2-2 van Roberto Floriano slikken. Parma eindigt hierdoor op doelsaldo boven Frosinone, dat tot play-offs om promotie veroordeeld is.

De comeback van Parma mag met recht een voetbalsprookje genoemd worden. De Gialloblu bestormden in de jaren negentig nog de Europese top met spelers als Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Lilian Thuram, Juan Sebastian Veron en Hernan Crespo.

In 2015 werd de club echter failliet verklaard en moest men een doorstart maken in de Serie D. Parma wist zich echter op te richten en promoveerde drie keer op rij. De veertigjarige aanvoerder Alessandro Lucarelli maakte het faillissement mee, maar bleef in Parma en leidde zijn club naar drie opeenvolgende promoties.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Serie A Parma FC

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws