Löw slaat keihard terug na kritiek Wagner: 'Alsof dat complete idioten zijn'

Löw slaat keihard terug na kritiek Wagner: 'Alsof dat complete idioten zijn'

18-05-2018 18:00
1

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft hard teruggeslagen na de kritiek van Sandro Wagner. De dertigjarige spits van Bayern München wijt zijn absentie in de WK-selectie aan het feit dat hij nogal uitgesproken is.

"Voor mij is het kraakhelder dat ik met mijn karakter – de dingen altijd open, eerlijk en direct uitspreken – blijkbaar niet echt bij de technische staf pas", zei Wagner tegen Bild. Hij besloot meteen een punt achter zijn interlandcarrière te zetten.

De uitspraken van de pinch hitter schoten in het verkeerde keelgat bij Löw. "Hij doet het voorkomen alsof andere spelers die al jaren international zijn en tot de leiders behoren, complete idioten zijn", zegt de keuzeheer tegen Sky Sports. "Alsof ze alleen worden geselecteerd, omdat ze niet voor hun mening uitkomen."

Die suggestie wijst Löw meteen van de hand. "Ik kan me voorstellen dat hij teleurgesteld is, maar ik vind zijn reactie een beetje overtrokken. Iedereen die ons kent, weet dat we spelers juist aanmoedigen om zich uit te spreken, om open, eerlijk en kritisch te zijn."

SC Freiburg-spits Nils Petersen kreeg de voorkeur boven Wagner, die in de WK-kwalificatiereeks vijf keer scoorde, maar bij Bayern voornamelijk op de bank zit.