Sonck heeft begrip voor nieuw contract Martinez: ''Weet dat uit goede bron''

Sonck heeft begrip voor nieuw contract Martinez: ''Weet dat uit goede bron''

18-05-2018 16:26

Roberto Martinez blijft tot en met het EK van 2020 bondscoach van de Rode Duivels. De Spanjaard zette vrijdag zijn handtekening onder het nieuwe contract. Het besluit van de Belgische Voetbalbond stuitte op onbegrip van fans, maar de analytici in het land zijn minder kritisch. 

Zo vindt Wesley Sonck het goed dat er nu al duidelijkheid is. Bovendien zou de relatie tussen spelers en bondscoach uitstekend zijn. ''Uit goede bron weet ik dat Roberto Martínez erg goed ligt bij de spelers en de resultaten liegen er ook niet om. Dan is het een goed signaal om het contract nu al te verlengen, zo blijven speculaties tijdens het WK uit'', laat de ex-Rode Duivel weten aan Het Laatste Nieuws.

Sonck ziet Martinez tevens als de geknipte man voor de job. ''Wie zou het beter kunnen doen op dit moment dan Martínez? Sowieso is bondscoach de moeilijkste job, want één wedstrijd kan je carrière maken of kraken. Preud’homme? Waarom zou die het beter doen? Ik denk dat Martínez de geknipte man is om te oogsten in Rusland. Daarna zien we wel weer verder. Ik blijf erbij: om optimaal te presteren op het WK is het goed dat zijn contract nu al verlengd is'', luidt zijn eindconclusie.

Lees ook: Martinez dolblij met zijn nieuwe contract: "Opportunity of a lifetime"