OFFICIEEL: Swansea zet coach opzij na degradatie: 'Moeten nieuwe weg inslaan'

OFFICIEEL: Swansea zet coach opzij na degradatie: 'Moeten nieuwe weg inslaan'

18-05-2018 14:20

Swansea City en Carlos Carvalhal gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar. De club degradeerde uit de Premier League en wil onder een andere manager weer naar het hoogste Engelse niveau promoveren.

Het contract van Carvalhal wordt niet verlengd, meldt Swansea vrijdag via de officiële kanalen. De club uit Wales won geen een van de laatste negen Premier League-wedstrijden en degradeerde na de laatste speelronde.

Swansea-voorzitter Huw Jenkins: "We willen Carlos bedanken voor zijn enthousiasme, harde werk en betrouwbaarheid sinds hij afgelopen december arriveerde. We zijn teleurgesteld over de degradatie uit de Premier League. In de gesprekken met Carlos is het duidelijk geworden dat we allebei een nieuwe weg in moeten slaan. We gaan een manager aanstellen voor het volgende seizoen."

"Er worden al diverse managers met ons in verband gebracht, maar het is van cruciaal belang dat we de juiste persoon vinden om de club weer omhoog te krijgen", sluit Jenkins af. Swansea gaat op zoek naar de vijfde manager in twee jaar tijd.