Vanhaezebrouck verdedigt zich in zaak-Onyekuru: Het zijn de omstandigheden

Vanhaezebrouck verdedigt zich in zaak-Onyekuru: "Het zijn de omstandigheden"

18-05-2018 14:12
3

Er ontstond de voorbije dag een beetje commotie omtrent Henry Onyekuru. De Nigeriaanse aanvaller werd niet geselecteerd voor het WK in Rusland. Onyekuru gaf Hein Vanhaezebrouck de schuld, omdat de coach van paars-wit hem niet meer opstelde na zijn blessure.

Vanhaezebrouck verdedigde zich vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie. "Dat is heel simpel. Onyekuru was gedurende vier maanden geblesseerd. Hij kwam terug terwijl hij eigenlijk nog niet helemaal klaar was. We zagen op training dat hij nog niet klaar was om in duel te gaan. Hij denkt dat hij fit is, maar iedereen die hem al zag spelen, weet dat hij nog niet klaar is."

"Wij kunnen niet iemand opstellen gewoon omdat hij naar het WK wil gaan. Hoe veel keer werd Onyekuru trouwens al opgeroepen voor het nationale elftal? Ik ken Nigerianen die wél al vaak werden opgeroepen, en zijn ook niet zeker van hun WK-selectie. Het is makkelijk om te zeggen dat de fout bij Anderlecht ligt. Het is helemaal niet onze fout, het zijn gewoon de omstandigheden.

Ondertussen duiken er geruchten op dat Onyekuru een verlenging van zijn uitleenbeurt niet ziet zitten. Hij werd zelfs al gesignaleerd bij Borussia Mönchengladbach. "Ik weet niet of Onyekuru zal blijven. Dat zal afhangen van verschillende factoren. Waar hij nu is? Hij is ziek. Ik weet niet of dat effectief klopt, maar hij heeft gemeld dat hij ziek is, dan is hij ziek", besloot Vanhaezebrouck.

Lees ook: 'Manager van Onyekuru heeft plannetje voor komend seizoen'
Lees ook: 'Onyekuru op zucht van prestigieuze transfer, huizenjacht al begonnen'
Lees ook: 'Geen langer verblijf van Onyekuru bij Anderlecht omwille van Vanhaezebrouck'