Over vier jaar ben ik nog maar 33, er kan nog wel een WK bij

"Over vier jaar ben ik nog maar 33, er kan nog wel een WK bij"

18-05-2018 13:00
2

De Belgische fans verwachten bijzonder veel van het aankomende WK, zelfs een wereldtitel is niet ondenkbaar. Axel Witsel heeft er in ieder geval zin in, maar dit is niet zijn laatste kans.

In de kwartfinales kan België al Duitsland of Brazilië tegenkomen. Niet onhaalbaar, zo vindt Witsel. "Als je wil wereldkampioen worden, moet je toch een keer voorbij zulke landen. Vooral de Duitsers staan er op elk tornooi, maar we zijn echt wel in staat om er een keer tegen te winnen. We hebben ook veel topspelers in topcompetities. Eenmaal in de kwartfinales is het veelal de mentale sterkte die het verschil maakt. In voetbal is ook alles mogelijk", zegt hij bij Het Nieuwsblad.

België kan in de rol van underdog sowieso heel wat bereiken. "We hebben bij uitstek een ploeg die probleemloos kan omschakelen, daarvoor hebben we voldoende kwaliteit. Dominantie en balbezit zullen altijd primordiaal blijven, maar we kunnen ons aanpassen. Ik maak me geen ­zorgen over het middenveld en de keuzes die de coach zal maken."

Witsel denkt dat hij nog twee WK's in zich heeft. "Het wordt niet mijn laatste kans. Mijn voorlaatste. Over vier jaar ben ik 33 jaar, er kan nog wel een WK bij."