Coucke kampt met grote frustratie: 'Amper tien procent van de fans'

Coucke kampt met grote frustratie: 'Amper tien procent van de fans'

18-05-2018 12:45
10

Marc Coucke wil Anderlecht een heel nieuw elan geven, dat is na een paar maanden onder zijn bewind al duidelijk. Eén van de belangrijkste programmapunten is om Anderlecht terug 'Brussels' te maken. Hij ging er zelfs over spreken met Alain Courtois, Brussels parlementslid en voormalig secretaris-generaal van de Voetbalbond.

Coucke zit namelijk met een vervelend 'probleem': amper tien procent van de fans komen uit Brussel. "We hebben gepraat over verschillende zaken", aldus Courtois bij La Dernière Heure. "Anderlecht heeft het moeilijk om Brusselaars naar het stadion te lokken. Coucke was verrast door dat fenomeen, maar het is niet nieuw."

In 2002 was Courtois even manager bij Anderlecht en constateerde hij hetzelfde. "Toen ik daar was, had je dat ook al. En zelfs daarvoor, in de grote dagen. Het is niet normaal dat een club die al vijftig jaar Europees speelt zo weinig Brusselaars heeft tussen de supporters."

Courtois wil Coucke graag helpen. "We zijn aan het nadenken hierover. We hebben enkele goede ideeën die we gaan voorstellen aan Coucke voor ze te onthullen. Het is duidelijk dat er werk aan de winkel is. Ze moeten over Anderlecht spreken in de negentien gemeenten", maakt Courtois zich sterk.