'Manager van Onyekuru heeft plannetje voor komend seizoen'

'Manager van Onyekuru heeft plannetje voor komend seizoen'

18-05-2018 10:45
5

Het lijkt niet meer goed te komen tussen Anderlecht en Henry Onyekuru. De Nigeriaan wil niet nog een jaar verhuurd worden aan paars-wit, ook al was er wel een akkoord met Everton. Zijn manager probeert nu een werkvergunning te regelen voor Engeland.

Onyekuru is boos en teleurgesteld omdat hij na zijn knieblessure geen speelminuten meer kreeg, zo weet Het Nieuwsblad. Zo maakte hij ook geen enkele kans meer om in de WK-selectie te geraken, nochtans één van de motieven om bij Anderlecht te tekenen. Zondag zat hij zelfs in de tribune tegen AA Gent.

Onyekuru is niet meer te zien op de training van Anderlecht. Het officiële verhaal is dat hij buikgriep heeft, maar Het Nieuwsblad impliceert dat het om transferitis gaat. Onyekuru wordt gelinkt aan Mönchengladbach, maar zijn manager stelt nu alles in het werk om voor een Engelse werkvergunning te zorgen. Dan kan hij gewoon voor werkgever Everton gaan spelen. 

Naast Mönchengladbach, dat nog reservaties heeft over zijn fysieke paraatheid, zijn er ook enkele Franse en Spaanse clubs geïnteresseerd.