'Coucke verrast en dreigt samenwerking stop te zetten'

'Coucke verrast en dreigt samenwerking stop te zetten'

18-05-2018 08:00
13

Dat Marc Coucke er niet voor terugdeinst om grote veranderingen door te voeren, is inmiddels duidelijk. Na het ontslag van Herman Van Holsbeeck neemt de voorzitter van RSC Anderlecht opnieuw een opmerkelijke beslissing.

Het Laatste Nieuws weet namelijk dat Coucke overweegt om van hoofdsponsor te veranderen. Al jarenlang pronkt paars-wit met de reclame van BNP Paribas – voordien Fortis en Generale Bank – op de borst, maar daar lijkt binnenkort verandering in te komen.

Al van 1981 zijn zij de shirtsponsor van Anderlecht, denk maar aan de grote G die tot de eeuwwisseling op het shirt stond. Zelfs toen de naam meerdere malen wijzigde bleven beide partijen hand in hand samenwerken.

Netwerkclub
Coucke overweegt nu om na 37 jaar een andere shirtsponsor aan te stellen. De onderhandeling met BNP Paribas lopen dan nog wel, toch lijkt de preses van paars-wit geneigd om een nieuwe naam te kiezen. Allianz wordt genoemd als potentiële shirtsponsor.

De RSCA-voorzitter onderhandelt momenteel met verschillende kandidaat-sponsor om de nieuwe voorwaarden te bespreken. Zo is Coucke van plan om van Anderlecht een netwerkclub te maken waar ondernemers hand in hand elkaar vinden.