'Proto flirt met comeback naar Jupiler Pro League'

'Proto flirt met comeback naar Jupiler Pro League'

18-05-2018 07:45
8

Olympiakos laat een pak spelers vertrekken na het seizoen, waaronder een aantal Belgen. Eén van hen is Silvio Proto. De voormalig Rode Duivel heeft nog tot halfweg juni om zijn toekomst bekend te maken. Zelf hoopt de doelman op een terugkeer naar de JPL.

Proto stelt de Belgische geïnteresseerden alvast gerust. "Voor 15 juni moet ik mijn beslissing kenbaar maken, omdat het bestuur enkel zo kan anticiperen. Of ook België kan? Tuurlijk. En ik kan nog mee, hé. Ik heb me nooit zo sterk gevoeld als vandaag", opent hij in Het Laatste Nieuws.

Een vrije transfer
Meer nog: het gewezen sluitstuk van RSC Anderlecht en KV Oostende aast op een terugkeer naar ons land. "Mijn vrouw mist België", zucht Proto. "Ik heb nog één jaar contract, maar de directie heeft me een vrije transfer beloofd voor bewezen diensten. Ik ga dan ook nadenken over ieder voorstel."

Zondag zal Proto – samen met nog een aantal ex-doelmannen – de aftrap geven voor de wedstrijd tegen Racing Genk. "Ik ben de grootste supporter", aldus Proto. "Anderlecht blijft de club van mijn hart", besluit hij.