Origi maakt Wolfsburg gek met topprestatie in levensbelangrijk duel om behoud

17-05-2018 22:52
1

VFL Wolfsburg heeft haar kansen op lijfsbehoud in de Bundesliga weer wat verhoogd. In de heenwedstrijd van de degradatie-/promotieduels met tweedeklasser Holstein Kiel trok de club van Volkswagen aan het langste eind met 3-1. Uitblinker van de avond: Divock Origi.

De Rode Duivel kende geen al te gelukkig seizoen bij Die Wölfen, maar was de laatste weken weer op de goede weg. In het belangrijkste duel van het jaar eiste onze landgenoot een hoofdrol op. De aanvaller zette Wolfsburg eigenhandig op voorsprong, waarna de bezoekers iets voorbij het half uur gelijk maakten.

Geen probleem, dacht Origi, die ook na die 1-1 duchtig op zoek ging naar een voorsprong. Spitsbroeder Josip Brekalo bracht de Arena van Wolfsburg weer in vervoering, terwijl Origi luttele minuten later de 3-1 van Yunus Malli op heerlijke wijze voorbereidde. Daar bleef het ook bij.

Als Holstein Kiel die achterstand op eigen terrein niet weet op te halen, blijft Wolfsburg ook volgend seizoen actief in de Bundesliga. Overigens stond Koen Casteels naar goede gewoonte onder de lat bij de thuisploeg, terwijl Origi in blessuretijd nog een applausvervanging kreeg. Landry Dimata kwam in zijn plaats het veld op.