VP Awards 2018: de beste centrale middenvelder uit de Jupiler Pro League

VP Awards 2018: de beste centrale middenvelder uit de Jupiler Pro League

18-05-2018 10:00
2

Na tien maanden vol actie sluit de Jupiler Pro League straks haar deuren. Club Brugge kaapte de belangrijkste ploegenprijs weg, maar ook individueel valt er wat te verdienen. Bij VoetbalPrimeur.be gaan we op zoek naar het beste elftal van het seizoen 2017-2018. Op het tactische bord tekende onze coach een 4-2-3-1 uit. Deze vrijdag deel vijf: de beste centrale middenvelders.

Brecht Dejaegere (KAA Gent)
Toegegeven, de aanjager van de Buffalo’s is veel meer dan een centrale middenvelder. Eigenlijk kan je de gewezen doelman zowat overal posteren: hij trekt op elke positie zijn plan. Op de middenstrook kan hij zijn oneindige voorraad aan energie echter het beste kwijt. Die gigantische motor combineert Dejaegere met een zuivere techniek en grote dadendrang.

Luis Garcia (KAS Eupen)
Ei zo na degradeerden de Oostkantonners uit de Jupiler Pro League, maar veteraan Garcia trok zijn troepen over de streep. Hoewel de Spanjaard zijn indrukwekkende staat van dienst in La Liga opbouwde als spits, gebruikte Claude Makelélé hem meermaals als … zes. Dankzij zijn gouden voeten en onnavolgbare vista vult Garcia die rol vlekkeloos in.

Omar Govea (Royal Excel Moeskroen)
Nog een Spaanstalige en qua profile een Garcia 2.0. De Mexicaan maakte voornamelijk in het seizoensbegin indruk, toen hij Moeskroen haast eigenhandig naar een hoger niveau tilde. De Porto-huurling bewaart steeds het overzicht en heeft de haarfijne pass om verdedigingen open te rijten. Zowat de gehele Belgische top zit achter hem aan.

Marco Ilaimaharitra (Sporting Charleroi)
Hoewel de Franse Malagassiër zelden ontgoochelt op het middenveld van Felice Mazzu, blijft de man met de moeilijke familienaam vaak onder de radar. Ilaimaharitra heeft er wel degelijk een uitstekend debuutseizoen opzitten. Een echte ritmeversnelling heeft hij niet in de benen, maar de Carolo blinkt wel uit in efficiëntie.

Razvan Marin (Standard Luik)
Tijdens de geweldige reeks van de Rouches was Marin misschien wel dé ontdekking. De 21-jarige Roemeen, inmiddels anderhalf jaar actief aan de Maas, had even tijd nodig om zich aan te passen aan Standard. Nu valt hij echter niet meer weg te denken uit de basiself van Ricardo Sa Pinto. Techniek, loopvermogen en diepgang: de elfvoudige international beschikt over alle troeven.

Marvelous Nakamba (Club Brugge)
Qua doelmannen kende Blauw-Zwart niet haar meest gelukkige transferperiodes, maar het aantrekken van Nakamba was er ‘boenk op’. De kuitenbijter paste zich zonder verpinken aan van de Eredivisie aan onze Pro League. Even verdween hij uit het elftal voor de goede voeten van Jordy Clasie. Al snel realiseerde Ivan Leko zich echter dat hij niet zonder zijn zes kan.

Ibrahima Seck (Waasland-Beveren / KRC Genk)
De Senegalese reus volgde tijdens de winterstop het spoor van trainer Philippe Clement. Samen met Ryota Morioka was dat duo verantwoordelijk voor de geweldige heenronde op de Freethiel. Ook bij Genk liet Seck al zijn kwaliteiten bewonderen. Met zijn indrukwekkende power en leiderscapaciteiten bracht hij balans in het frivole spel van de Limburgers.

Adrien Trebel (RSC Anderlecht)
Eén man stak er met kop en schouders bovenuit in het wisselvallige seizoen van de Brusselaars. Ex-Rouche Trebel knokte, vocht, maar vooral voetbalde zich al snel in de harten van de Anderlecht-fans. De linkspoot wist zelfs in de Champions League het hoofd boven water te houden. Het wordt moeilijk voor paars-wit om de Fransman aan boord te houden.

Birger Verstraete (KAA Gent)
Voor Nieuwjaar speelde het loopwonder van Gent nog niet eens gek veel. 2018 werd daarentegen ontegensprekelijk het jaar van de definitieve doorbraak. Zijn winnaarsmentaliteit heeft Verstraete altijd gesierd, maar nu komen ook de goede voeten steeds meer in de spotlights te staan. Het type speler dat zijn ploeggenoten beter maakt.

Ruud Vormer (Club Brugge)
Last but not least: de Gouden Schoen mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ondanks een kleine dip in aanloop naar de Play-Offs werkte Vormer een fenomenale campagne af. De Nederlander grossierde in assists en vrije-trap-doelpunten, maar bovenal blijft hij simpelweg de ziel van Club Brugge anno 2018.  

Wie vind jij de beste centrale middenvelder uit de Jupiler Pro League? Geef je mening in de poll onderaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie