Vandenbempt: Dat was opnieuw schrikken in de kleedkamer van Anderlecht

Vandenbempt: "Dat was opnieuw schrikken in de kleedkamer van Anderlecht"

17-05-2018 20:30
7

Anderlecht grijpt dit seizoen naast de titel, maar heeft nog een waterkansje op plaats twee. Peter Vandenbempt is ontgoocheld in de uittredende kampioen. Hein Vanhaezebrouck heeft niet gebracht wat er van hem verwacht werd.

Nochtans leek Anderlecht te pieken naar Play-Off 1. "Net op een moment dat het voetbal van Anderlecht veel beter was geworden, het elftal meer en meer ging spelen zoals geoefende elftallen van Hein Vanhaezebrouck dat altijd doen, dook de ploeg toch weer onder de ondergrens."

Vanhaezebrouck viel zo terug in zijn oude patronen. "Hij heeft zijn teleurstelling de voorbije maanden goed kunnen controleren, hij werd een positieve, aanmoedigende peoplemanager, maar op het podium waar hij in het verleden zo vaak als grote triomfator had gezeten was Hein als vanouds snoeihard voor zijn spelers. Dat was opnieuw schrikken in de kleedkamer."

In de zomer moet Anderlecht dan ook stevig uitpakken. "Anderlecht is een werf, op het veld en ernaast, maar Marc Coucke houdt wel van een uitdaging en de tandem Devroe-Vanhaezebrouck, die elkaar na een goed gesprek gevonden heeft, moet in staat zijn om in juli een uitgebalanceerd elftal aan de start te brengen. En dan moet de coach in zijn tweede jaar zijn reputatie ook in Brussel waarmaken."