Eén tegen één vallen de spelers van Club Brugge te licht uit

"Eén tegen één vallen de spelers van Club Brugge te licht uit"

17-05-2018 20:15
6

Club Brugge heeft zich voor de vijftiende keer gekroond tot landskampioen. Guillaume Gautier van Sport/Voetbalmagazine zag vooral een ploeg op het veld staan, maar vindt dat de concurrentie meer individueel talent heeft.

Ivan Leko moest zich aanpassen, zo zag Gautier. "Club, dat vorig jaar de code van AA Gent kraakte door over heel het veld één-tegen-éénsituaties te creëren, moest dit seizoen net zijn best doen om zulke duels te verhinderen. Eén tegen één vallen de spelers van Club in vergelijking met de individuele klasse bij KRC Genk, AA Gent, Standard en Anderlecht te licht uit om de titel te halen", klinkt het opmerkelijke oordeel.

Leko werkte daarom een aangepast systeem uit. "De uitblinkers bij Club in de eerste helft van het seizoen waren allemaal voetballers die goed de ruimtes benutten, maar geen rechtstreekse tegenstander met een geslaagde dribbel passeren: Vormer, Vanaken, Jelle Vossen. De flitsen van Diaby, Limbombe en Emmanuel Dennis hielpen Leko tijd en een paar punten winnen, maar maakten geen deel uit van zijn groot strijdplan, waar een vlotte balcirculatie centraal stond."