Ook modelprofessional Simons haalt uit naar Wilmots: Bullshit!

Ook modelprofessional Simons haalt uit naar Wilmots: "Bullshit!"

17-05-2018 19:21
3

De voorbije maanden kreeg Marc Wilmots al heel wat kritiek te slikken. Onder andere de Lukaku broertjes en Thibaut Courtois lieten zich negatief uit over de ex-bondscoach. Ook modelprofessional Timmy Simons is bijzonder streng voor zijn ex-ploegmaat en coach.

Wilmots besloot vier jaar geleden om Simons niet te selecteren voor het Wk in Brazilië. Simons doet nu zijn boekje open over die beslissing. "Ik zou dezelfde beslissing genomen hebben als Wilmots. Het was zijn communicatie die me choqueerde, niet zijn beslissing. De dag waarop de selectie bekend gemaakt zou worden, zag ik dat hij geprobeerd had me te bellen. Ik had direct begrepen dat ik niet naar Brazilië zou gaan", zegt Simons in Sport/Footmagazine.

"Ik herhaal: in zijn plaats zou ik ook beslist hebben om Simons niet op te roepen. Maar wat ik Wilmots wel verwijt, is dat hij me niet vroeger verwittigd had. Je moet me niet wijs maken dat hij zijn selectie gemaakt heeft een paar uur voor hij ze aan de pers bekend zou maken. Dat is bullshit!"

"Hij wist het al een tijdje en hij had het me vroeger kunnen vertellen, één of twee maanden voordien. Ik zou mijn mond wel gehouden hebben, ik heb nog nooit iets gelekt naar de pers. Dat hij zo handelde na alles wat we samen meegemaakt hebben, dat doet mij pijn. We hebben samen een WK gespeeld en daarna hebben we jarenlang samengewerkt, eerst als assistent en speler, daarna als bondscoach en speler. Dat is toch niet niets?"