Jonge Belgen uitgeschakeld op het EK na wereldgoal van Italianen

17-05-2018 15:40
1

De Belgische U17 hebben de halve finales op het EK niet overleefd. Na een spannende partij tegen Italië werd er nipt verloren met 2-1.

In een gelijkopgaande eerste helft waren de beste kans toch voor de Italianen. Na 31 minuten zette Emmanuel Gyabuaa het lichte overwicht van de Azzuri’s om in een voorsprong: 1-0, wat eveneens de ruststand was. De jonge Duivels op achtervolgen aangewezen.

Na rust gingen de Belgen op zoek naar de gelijkmaker, en met succes. Na 57 minuten zette Yorbe Vertessen de 1-1 op het bord. Even leken beide teams op weg naar de penaltyreeks, tot de Italianen tien minuten voor tijd de 2-1 konden maken dankzij een prachtig afstandsschot van Edoardo Vergani.

Na een geslaagd EK stranden de jonge Duivels uiteindelijk in de halve finales. In de vorige ronde schakelde de U17-selectie nog titelverdediger Spanje uit.