Revolutie van Coucke krijgt vorm: 'Geen toekomst meer voor een pak spelers'

Revolutie van Coucke krijgt vorm: 'Geen toekomst meer voor een pak spelers'

17-05-2018 14:00
14

RSC Anderlecht haalde al drie nieuwkomers in huis voor volgend seizoen, de vierde moet Antonio Milic worden. Het huiswerk is echter nog lang niet af. Zo ziet het er naar uit dat paars-wit van een pak spelers afscheid zal nemen komende zomer.

La Dernière Heure vermoedt dat er 22 spelers andere oorden zullen opzoeken na de Play-Offs. Eerst en vooral zijn er drie spelers einde contract. Het gaat om Boy de Jong, Enzo D’Alberto en Olivier Deschacht. Of die laatste nog een contractverlenging krijgt, valt nog af te wachten.

Daarnaast heeft Anderlecht met Massimo Bruno, Henry Onyekuru en Lazar Markovic drie huurlingen in huis. Die eerste mag sowieso vertrekken, dat terwijl de Nigeriaan op weg is naar Borussia Mönchengladbach. Ook een verlengd verblijf van Markovic lijkt twijfelachtig.

Vertrek van sterkhouders
Bovendien zijn er pak spelers die azen op een transfer. Zo ziet het er naar uit dat Leander Dendoncker, Adrien Trebel, Kara Mbodji en Lukasz Teodorczyk een stap omhoog zullen zetten. Alexandru Chipciu, Stéphane Badji, Dylan Lambrecth en Silvère Ganvoula werden te licht bevonden.

Tot slot heeft paars-wit ook een pak jonge spelers. Zij zijn op dit moment nog niet klaar voor het grote werk, waardoor een uitleenbeurt wenkt. Het gaat om Doumbia, Leya Iseka, Faes, Vancamp, Sowah, Decroix, Dauda en Kayembe.