Kompany geeft toe waarom hij zo vaak geblesseerd is geweest

Kompany geeft toe waarom hij zo vaak geblesseerd is geweest

Gepubliceerd: donderdag 17 mei 2018 om 13:43do 17-05-2018 om 13:43

Met Manchester City kroonde Vincent Kompany zich dit seizoen tot landskampioen in Engeland. Straks wil hij op het WK nog een keer schitteren met de Rode Duivels. Tenminste als hij volledig fit, want al heel vaak gooide blessures bij hem roet in het eten. En dat is ook een deel zijn eigen fout, beseft Kompany. 

In het boek Football 2.0 verklaart Kompany waarom hij in zijn loopbaan zo vaak aan de kant stond.  "Ik hou van verdedigen en ik ben er door gepassioneerd. Ik haat het als ik in een een-tegen-eensituatie geklopt word. Zelfs op training. De meeste van mijn blessures op training heb ik daardoor opgelopen. Omdat ik niet verslagen wil worden."

Kompany beseft dat hij het op het WK slim moet aanpakken. Bijvoorbeeld als hij tegen de Engelsman Marcus Rashford komt te staan. “Niemand heeft genoeg snelheid om iemand zoals Rashford in te halen wanneer die een voorsprong heeft, dus het gaat erom dat je moet anticiperen op wat er zou kunnen gebeuren.”

“Je weet dat hij op zoek gaat naar de versnelling in je rug. Dus met een beetje ervaring kan je hem fysiek blokkeren - zodat hij niet kan draaien - of je zorgt ervoor dat je genoeg steun hebt voordat je ingrijpt. Alles is een uitdaging, toch?”

Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

Plaats een reactie

GT8 +670
vrijdag 18 mei 2018 om 12:12
Rashford niet, maar Aubameyang haalt hij zomaar in :D
Goed dat hij zich naar zijn lichaam gaat gedragen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws