'Dortmund strikt favoriete trainer eindelijk en telt drie miljoen euro neer'

'Dortmund strikt favoriete trainer eindelijk en telt drie miljoen euro neer'

Gepubliceerd: donderdag 17 mei 2018 om 10:36do 17-05-2018 om 10:36

Lucien Favre wordt de nieuwe trainer van Borussia Dortmund. Dat meldt het betrouwbare Kicker donderdag. De Zwitser volgt Peter Stöger op.

Favre was vorig jaar ook al de topkandidaat in het Signal Iduna Park. Omdat OGC Nice hem aan zijn contract hield, koos Dortmund voor Peter Bosz. De Nederlander werd tussentijds ontslagen en opgevolgd door Stöger, die op zijn beurt weer is vertrokken. Favre wordt nu alsnog trainer van Dortmund.

Kicker schrijft dat de Zwitserse trainer een driejarig contract ondertekent. Dortmund betaalt een afkoopsom van naar verluidt drie miljoen euro aan de huidige club van Favre, OGC Nice. Als het seizoen in Frankrijk komend weekend is afgelopen, wordt de deal naar buiten gebracht.

Alles wees erop dat Favre vanaf komend seizoen de beschikking zou krijgen over Stephan Lichtsteiner, die vorige week een akkoord bereikt met Dortmund. Opvallend genoeg ziet Favre het niet zitten in zijn transfervrije landgenoot van Juventus. Volgens Kicker - en ook BILD - heeft hij de deal geblokkeerd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws