'Geen langer verblijf van Onyekuru bij Anderlecht omwille van Vanhaezebrouck'

'Geen langer verblijf van Onyekuru bij Anderlecht omwille van Vanhaezebrouck'

17-05-2018 07:50
6

Heel wat fans van Anderlecht hopen dat Henry Onyekuru volgend seizoen nog in het Constant Vanden Stockstadion speelt, maar dat zal niet gebeuren. De Nigeriaan heeft het gezien bij paars-wit. Volgens Het Laatste Nieuws zit Hein Vanhaezebrouck daarvoor iets tussen.

Na een geweldig seizoen bij KAS Eupen trok Onyekuru naar Everton. De club uit de Premier League leende hem meteen uit aan Anderlecht. Daar toonde de Nigeriaan ook wat hij waard was. Hij trof in zijn eerste maanden meteen negen keer raak, maar daarna gooide een blessure roet in het eten.

Eind december van vorig jaar blesseerde Onyekuru zich. Sindsdien was het voor hem een race tegen de klok om het WK te halen. Dat lukte niet. De Nigeriaan greep langs een WK-ticket. Dat neemt hij blijkbaar Hein Vanhaezebrouck kwalijk. De speler meent dat hij weer voldoende fit is om terug te spelen. De trainer denkt daar anders over. Onyekuru voelt naar verluidt ook te weinig vertrouwen van Vanhaezebrouck.

Einde verhaal
Anderlecht heeft een akkoord met Everton om Onyekuru nog één seizoen te huren, maar volgens de krant moet Anderlecht zich geen illusies meer maken. Het verhaal van Onyekuru in Brussel is over.

Lees ook: 'Club Brugge doet moeilijk, goodwill dubbelslag voor Anderlecht in gevaar'