'Concurrentie voor Anderlecht in strijd om oude bekende'

'Concurrentie voor Anderlecht in strijd om oude bekende'

17-05-2018 07:10
6

Het verhaal van Chancel Mbemba bij Newcastle United is voorbij. De Congolees kan terugkeren naar ons land. Niet alleen RSC Anderlecht wil de verdediger graag strikken. Volgens Sportwereld toont ook Standard meer dan gewone interesse in Mbemba.

Het was niet het seizoen van Mbemba in Engeland. De centrale verdediger mocht in de Premier League amper negen keer opdraven. In de toekomst rekent Rafael Benitez niet meer op hem. De manager zette hem op de transferlijst. Newcastle United beseft ondertussen dat het van de twaalf miljoen euro, die het zelf investeerde in Mbemba, niet meer zal recuperen.

Nu de vraagprijs voor Mbemba fors gezakt is, hoopt Anderlecht te profiteren. Dat wordt lastig, want Mbemba heeft eergevoel en ziet een terugkeer naar ons land niet meteen zitten. In Engeland klinkt het dat Mbemba op weg is naar Celtic. Indien Mbemba toch wil terugkeren naar België moet Anderlecht naar verluidt ook afrekenen met Standard.

De Rouches informeerden al bij Newcastle naar de voorwaarden bij een transfer. Bij Standard moet Mbemba een eventueel vertrek van Christian Luyindama opvangen.

Lees ook'Club Brugge doet moeilijk, goodwill dubbelslag voor Anderlecht in gevaar'