Dries Mertens looft Club Brugge-speler: De speler met het meeste klasse

Dries Mertens looft Club Brugge-speler: "De speler met het meeste klasse"

16-05-2018 19:38
2

Dries Mertens vindt Timmy Simons de speler met de meeste klasse. Dat vertelde de aanvaller van Napoli tijdens een interview in aanloop naar het WK in Rusland dat binnen enkele weken begint.

Mertens kreeg een pak vragen voorgeschoteld over zijn ploegmaats bij de Rode Duivels. "Wie over de meeste technische bagage beschikt? Iedereen denkt bij zo’n vraag aan Eden Hazard, maar doe mij toch maar Jan Vertonghen", vertelde Mertens aan RTBF. "Voor zo’n grote kerel én voor een verdediger heeft hij veel techniek."

Mertens ging verder door even te praten over Romelu Lukaku. De aanvaller van Manchester United krijgt vaak kritiek voor zijn gebrekkige techniek. "Hij is daarin sterk verbeterd. Soms lachen mensen met zijn controles, maar hij is iemand die dan na de training twintig ballen neemt en daar op oefent. Ik heb veel respect voor zijn doorzettingsvermogen op dat vlak."

Tot slot kreeg Mertens de vraag wie de grappigste ploegmaats zijn bij de nationale ploeg. "Jan Vertonghen en Mousa Dembele. Die twee zijn zo zot als een achterdeur. En de speler met het meeste klasse is Timmy Simons. Hij kwam altijd in kostuum aan. We grapten soms wel eens dat hij nog een andere job had naast het voetbal", besloot de spits van Napoli.