Vandenbempt looft Bruggeling: Gezicht, hart, ziel en longen van kampioenenploeg

Vandenbempt looft Bruggeling: "Gezicht, hart, ziel en longen van kampioenenploeg"

16-05-2018 18:42
5

Ruud Vormer was dit seizoen één van de sterkhouders in de kampioenenploeg van Club Brugge. De Nederlandse middenvelder was goed voor tien doelpunten en zestien assists. Volgens analist Peter Vandenbempt is Vormer zowat onsmisbaar bij Blauw-Zwart.

"Gezicht, hart, ziel en longen van de kampioenenploeg: Ruud Vormer. De Gouden Leider van Club Brugge. Clubspeler bij uitstek, gepassioneerde en betrokken leider in goede en kwade dagen. Kort en krachtig, zonder omwegen in zijn interviews, volgas rechtdoor op het veld", schreef Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine.

"Een jaar om nooit te vergeten met verbluffende statistieken. Het onvergetelijke seizoen van Ruud Vormer zat vervat in die prachtige vrije trap op Mambourg: net toen het schip vervaarlijk slagzij maakte, gooide de onverschrokken kapitein het roer om en stuurde hij het veilig de haven in. De persoonlijke strijd met het juk van de Gouden Schoen was lastig, zijn (mentale) vormdip frustreerde hem maar finaal reikte Vormer Club de reddende ‘hand’", besloot Vandenbempt.