'Anderlecht wil meer dan optie lichten en biedt speler toekomstperspectief aan'

'Anderlecht wil meer dan optie lichten en biedt speler toekomstperspectief aan'

17-05-2018 09:30
5

RSC Anderlecht is zich volop aan het voorbereiden op volgend seizoen. Marc Coucke heeft al een paar keer zijn portefeuille opengetrokken om de ploeg te versterken, maar zou nu ook de contracten van enkele jongeren verlengen.

Albert Sambi Lokonga en Francis Amuzu mogen zich volgens La Capitale aan een nieuwe contractvoorstel verwachten. Beide spelers kregen dit seizoen regelmatig speelminuten bij de eerste ploeg van paars-wit. Lokonga, het jongere broertje van Paul-José Mpoku, wordt volgend seizoen waarschijnlijk wel uitgeleend.

De middenvelder mocht dit jaar vier keer starten bij de Brusselaars en hij viel twee keer in. De laatste maanden kwam hij echter weinig aan de bak. Hetzelfde geldt voor Amuzu. De winger scoorde tijdens zijn debuutmatch tegen Eupen, maar kon niet bevestigen. Amuzu verzamelde drie basisplaatsen en zeven invalbeurten.

Update 17/05, 9.30: Anderlecht gelooft sterk in het talent van Amuzu. Het kan eenzijdig de optie in zijn contract lichten - waardoor hij niet tot 2019, maar tot 2020 onder contract ligt -, maar doet dat niet. Luc Devroe wil echt gaan onderhandelen met de speler voor een contract van langere termijn. 

'Ook kreeg Amuzu, die geneigd is te verlengen, de belofte dat hij volwaardig lid van de A-kern blijft. Meerdere eersteklassers informeerden naar de vleugelspeler. Tevergeefs dus', laat Het Laatste Nieuws nog weten.