Harbaoui woest: “Maffia! Hoe moet je het anders noemen?”

Harbaoui woest: “Maffia! Hoe moet je het anders noemen?”

16-05-2018 12:35
2

Hamdi Harbaoui mag met Tunesië niet naar het WK. De aanvaller van Zulte Waregem werd niet geselecteerd voor het tornooi en is nu woest.

Volgens Harbaoui is er sprake van corruptie in zijn land. “Destijds heeft de bondsvoorzitter spelers opgedragen om mijn verklaringen tegen te spreken. Vind jij dat normaal? Sindsdien is hij ook bang dat ik opnieuw de waarheid zal zeggen. Die man heeft zelfs de media in zijn zak”, gaat de aanvaller tekeer in Het Laatste Nieuws.

Eigenbelang
"Weet je dat mijn prestaties in mijn thuisland grotendeels worden genegeerd? Tja, het Tunesische voetbal heeft nog steeds af te rekenen met corruptie. Clubs mengen zich in de keuzes, de voetbalbond eveneens, alleen maar uit ­eigenbelang", gaat de aanvaller verder.

Ook de bondscoach krijgt een veeg uit de pan. "Maffia, ja. Hoe moet je het anders noemen als de beste spelers niet worden geselecteerd? Dat is toch niet rechtvaardig, zeker niet voor het Tunesische volk. De huidige coach, Nabil Maaloul, heeft niet de ballen aan zijn lijf om tegen de eisen van de federatie te gaan."

Lees ookPro League schept duidelijkheid: Harbaoui krijgt boost voor topschutterstitel