Ik voelde dat Musonda er zin in had, maar plots weigerde hij om te komen

"Ik voelde dat Musonda er zin in had, maar plots weigerde hij om te komen"

16-05-2018 11:43
4

Charly Musonda Jr., het blijft het enigma van het Belgische voetbal. De jongeling barst van het talent, maar toch slaagt hij er maar niet in definitief door te breken. Johan Walem had al enkele nare ervaringen met de belofteninternational.

De gewezen Rode Duivel is bondscoach van de nationale U21. In principe zou Musonda nog voor hem kunnen uitkomen, maar er zit een stevige kink in de kabel. "Ik ben niet diegene die de deur gesloten heeft. Dat deed hij", benadrukt Walem in Sport/Voetbalmagazine. "Ik heb hem opgeroepen, maar hij verkoos om niet te komen. Zogezegd omdat hij zich wilde concentreren op zijn werk bij Chelsea."

Nochtans investeerde Walem heel wat tijd in het raspaardje. "Drie, vier maanden voordat hij die selectie weigerde, bracht ik een hele dag met hem door in Londen. Alles verliep vlot. Ik legde hem het project uit dat ik voor ogen had met deze nieuwe generatie beloften en sprak ook met Antonio Conte . Die zei me: ‘Ik denk dat ik in de toekomst op hem ga kunnen rekenen als hij zich zo blijft ontwikkelen.’ Ik vertrok uit Londen met een positieve indruk. Ik voelde dat Musonda er zin in had. Toen selecteerde ik hem en weigerde hij plots om te komen", klinkt Walem nog steeds verbaasd.