Ik voelde dat Musonda er zin in had, maar plots weigerde hij om te komen

"Ik voelde dat Musonda er zin in had, maar plots weigerde hij om te komen"

Gepubliceerd: woensdag 16 mei 2018 om 11:43wo 16-05-2018 om 11:43

Charly Musonda Jr., het blijft het enigma van het Belgische voetbal. De jongeling barst van het talent, maar toch slaagt hij er maar niet in definitief door te breken. Johan Walem had al enkele nare ervaringen met de belofteninternational.

De gewezen Rode Duivel is bondscoach van de nationale U21. In principe zou Musonda nog voor hem kunnen uitkomen, maar er zit een stevige kink in de kabel. "Ik ben niet diegene die de deur gesloten heeft. Dat deed hij", benadrukt Walem in Sport/Voetbalmagazine. "Ik heb hem opgeroepen, maar hij verkoos om niet te komen. Zogezegd omdat hij zich wilde concentreren op zijn werk bij Chelsea."

Nochtans investeerde Walem heel wat tijd in het raspaardje. "Drie, vier maanden voordat hij die selectie weigerde, bracht ik een hele dag met hem door in Londen. Alles verliep vlot. Ik legde hem het project uit dat ik voor ogen had met deze nieuwe generatie beloften en sprak ook met Antonio Conte . Die zei me: ‘Ik denk dat ik in de toekomst op hem ga kunnen rekenen als hij zich zo blijft ontwikkelen.’ Ik vertrok uit Londen met een positieve indruk. Ik voelde dat Musonda er zin in had. Toen selecteerde ik hem en weigerde hij plots om te komen", klinkt Walem nog steeds verbaasd.

Poll

Breekt Musonda ooit nog door?

(841 stemmen)

Plaats een reactie

woensdag 16 mei 2018 om 12:02
Musonda nu...
Indien hij bij Anderlecht het stappenplan had gevolgd, had hij het 9/10 kansen gemaakt. Nu, moet hij de gevolgen maar dragen van zijn foute beslissing.
Helaas zal hij nooit in de voetstappen treden van zijn vader, Charly.
[Reactie gewijzigd op woensdag 16 mei 2018 om 12:02]
Vind ik leuk
woensdag 16 mei 2018 om 12:05
Zal nooit de hoge verwachtingen inlossen.Klasse ? Zal wel zeker....maar zoals iedereen weet
....DAT is niet voldoende om er te komen.Ook een duidelijk geval van slechte begeleiding....niet de eerste....niet de laatste .Spijtig.
Vind ik leuk
Rimka96 +1088
woensdag 16 mei 2018 om 12:09
Die kerel moet toch allicht keer beseffen dat hij alleen maar verkeerde keuzes neemt, en persoonlijk vind ik als iemand de nationale ploeg weigert, dat hij minstens 2jaar niet mag opgeroepen worden! Want in zo'n situatie moet je alle kansen grijpen, niet doen alsof je al alles bereikt hebt omdat je bij Chelsea op de tribune zit. Dwaze lul!
Vind ik leuk
woensdag 16 mei 2018 om 12:13
Speler nr elvendertig uit de serie " voetbalvoeten ZONDER deftige kop erop".
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws