VP Awards 2018: de beste centrale verdediger uit de Jupiler Pro League

VP Awards 2018: de beste centrale verdediger uit de Jupiler Pro League

Gepubliceerd: woensdag 16 mei 2018 om 10:00wo 16-05-2018 om 10:00

Na tien maanden vol actie sluit de Jupiler Pro League straks haar deuren. Club Brugge kaapte de belangrijkste ploegenprijs weg, maar ook individueel valt er wat te verdienen. Bij VoetbalPrimeur.be gaan we op zoek naar het beste elftal van het seizoen 2017-2018. Op het tactische bord tekende onze coach een 4-2-3-1 uit. Deze dinsdag deel drie: de twee beste centrale verdedigers.

Dylan Batubinsika (Royal Antwerp FC)
Een revelatie op de Bosuil, zoveel is zeker. Het jeugdproduct van PSG arriveerde in Deurne-Noord zonder één minuut profvoetbal in de voeten, maar maakte al op speeldag één indruk met een solide prestatie tegen RSC Anderlecht. Die lijn trok de impressionante verschijning min of meer het gehele seizoen door.

Omar Colley (KRC Genk)
Hetzelfde type als zijn Antwerpse collega, maar eentje met wat meer ervaring. Colley moest in de Luminus Arena in de voetsporen treden van Kalidou Koulibaly en Kara Mbodji. Dat doet de Gambiaan met verve. Vorige zomer trokken al heel wat buitenlandse teams aan zijn mouw. Zit het Limburgse verblijf van Colley er komende zomer op?

Jakov Filipovic (Sporting Lokeren)
Eén van de minder bekende namen uit dit lijstje, maar ook in Lokeren hebben ze een toekomstige topverdediger rondlopen. Filipovic hield, zelfs toen de Waaslanders plots in degradatiegevaar verkeerden, steeds het hoofd boven water. Op het vlak van positiespel en voetbalintelligentie kunnen weinigen in onze competitie aan hem tippen.

Samuel Gigot (KAA Gent)
Toen de Buffalo’s Gigot zo’n anderhalf jaar geleden wegplukten bij KV Kortrijk, sprak iedereen al van een droomtransfer. Die verwachtingen heeft de Fransman helemaal ingelost. Hij etaleert dan ook alles wat een moderne mandekker nodig heeft: duelkracht, overgave, positionele stabiliteit en het vermogen om uit te voetballen.

Konstantinos Laifis (Standard Luik)
Even leek de Cyprioot met zijn kopbaldoelpunt Club Brugge nog uit titelkoers te slaan, maar dat bleek uiteindelijk tevergeefs. Dat neemt niet weg dat Laifis een uitstekend seizoen heeft afgewerkt. De 24-jarige verdediger blinkt uit in eenvoud; zelden laat hij een steek vallen. Daardoor staat hij steeds als eerste op het wedstrijdblad.

Christian Luyindama (Standard Luik)
Onder het motto ‘met twee sta je sterker dan alleen’ koppelde Ricardo Sa Pinto de betrouwbare Laifis aan ontbolstering Luyindama. De Congolese beer, van nature een middenvelder, imponeerde in zijn nieuwe rol. Met zijn oerkracht houdt hij menig spits af, in het luchtruim is hij haast onklopbaar én hij maakte ook enkele belangrijke treffers voor zijn elftal.

Javi Martos (Sporting Charleroi)
Op zijn 34e behoort het gewezen lid van FC Barcelona nog steeds tot het kruim van de verdedigers uit de Jupiler Pro League. Positioneel is Martos een crack. Met zijn communicatieve vaardigheden brengt hij zijn ervaring bovendien over op de rest. Opvallend: in acht seizoenen bij Charleroi zat de Spanjaard slechts één schamele keer op de bank!

Brandon Mechele (Club Brugge)
Aan het einde van de titelrace zakte de West-Vlaming wat weg (daardoor zal het WK in Rusland een verre droom blijven), maar in de fantastische periode voor Nieuwjaar was Mechele meermaals uitblinker. De manier waarop hij zich steeds juist opstelt bij voorzetten vanop de flank, is onovertroffen. Daarnaast heeft het jeugdproduct van Blauw-Zwart een neusje voor de goal.

Stefan Mitrovic (KAA Gent)
Bij Gent vloekte men hardop toen de diagnose viel eind januari: sterkhouder Mitrovic zou dit seizoen niet meer in actie kunnen komen. Een domper, want de 27-jarige Serviër had enkele zeer sterke maanden achter de rug. Een winterse transfer naar Saint-Etienne leek in kannen en kruiken, tot zijn blessure aan het licht kwam.

Benoît Poulain (Club Brugge)
Nog zo’n voorbeeld van een verdediger die heel wat tijd in de lappenmand heeft doorgebracht. Als de Fransman fit was, zorgde hij defensief echter steeds voor een meerwaarde. Bij de passing durft er wel al eens wat verkeerd lopen. Toch lijkt Poulain voor Ivan Leko de favoriete optie om te koppelen aan Mechele.

Wie vind jij de beste centrale verdedigers uit de Jupiler Pro League? Geef je mening in de poll onderaan.

Poll

Wie vind jij de beste centrale verdediger uit de Jupiler Pro League?

(1798 stemmen)

Plaats een reactie

Lord Wenger +16315
woensdag 16 mei 2018 om 10:14
Aidoo en Bronn?
Vind ik leuk
Zetterberg +11780
woensdag 16 mei 2018 om 11:27
Kara?
Vind ik leuk
Lord Wenger +16315
woensdag 16 mei 2018 om 12:42
Op zich kan die er wel bij, al is hij wel al een hele tijd out natuurlijk. Maar een Mitrovic staat er ook in, dus dat zou prima kunnen.
Vind ik leuk
Zetterberg +11780
woensdag 16 mei 2018 om 12:45
Als je er 10 selecteert, mag er wel eentje bij van een ploeg die nog in de running is om tweede te worden. (waarschijnlijk wel tevergeefs)
Vind ik leuk
Lord Wenger +16315
woensdag 16 mei 2018 om 13:59
Dat is een feit!
Vind ik leuk
Zetterberg +11780
woensdag 16 mei 2018 om 14:02
was bij de 'RB' ook al niet het geval, daar begrijp ik dat wel. Alhoewel Thomas Foket daar ook niet geselecteerd was ...vreemd!
Vind ik leuk
Lord Wenger +16315
woensdag 16 mei 2018 om 14:12
Er zal altijd wel ruimte voor discussie in zijn zeker. Uiteindelijk krijgen die polls over het algemeen toch het vaakst de stemmen van de supporters van clubs die VP het vaakst bezoeken.

Een hele goeie van de kleinere clubs zal al veel moeite hebben om dergelijke polls te winnen.
[Reactie gewijzigd op woensdag 16 mei 2018 om 14:13]
Vind ik leuk
woensdag 16 mei 2018 om 10:28
Batubinsika is zonder twijfel de revelatie als centrale verdediger. Een speler die zonder enige profervaring vanaf minuut één op hoog niveau heeft gepresteerd.
Vind ik leuk
Geofpurple +5680
woensdag 16 mei 2018 om 12:20
het beste duo voor mij is Gigot Aidoo
Vind ik leuk
woensdag 16 mei 2018 om 13:21
Duidelijk 1 Belg tussen vele buitenlanders die uit zijn op transfer. Geef Brandon Mechele dan ook zijn kans bij de Rode Duivels.
Vind ik leuk
woensdag 16 mei 2018 om 13:53
Zonder Filipovic had Lokeren het niet gered. Een solide verdediger die last minute gehaald werd en gelijk zijn plek claimde in het team.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +17612
woensdag 16 mei 2018 om 17:13
Klopt! Maar ik ben blij dat hij (voorlopig) nog buiten beeld blijft bij de Belgische topclubs, want hij is een beest achterin.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws