Verrassing van formaat: 'Exit Vanhaezebrouck, Coucke lonkt naar ex-international'

Verrassing van formaat: 'Exit Vanhaezebrouck, Coucke lonkt naar ex-international'

16-05-2018 09:50
34

Hein Vanhaezebrouck kon de titel niet in de wacht slepen voor RSC Anderlecht. Marc Coucke leek aanvankelijk het vertrouwen in de West-Vlaming te behouden, maar de RSCA-voorzitter heeft andere plannen.

Het Duitse BILD komt woensdag met opmerkelijk nieuws. Zij melden dat Willy Sagnol in beeld is bij paars-wit als opvolger voor Hein Vanhaezebrouck. Meer nog: de voormalig Franse international is dé topkandidaat om de nieuwe trainer van Anderlecht te worden.

Het misgelopen kampioenschap en de troebele relatie tussen Coucke en Vanhaezebrouck lijken de voorzitter toch te doen twijfelen. De miljonair ziet in Sagnol de ideale coach voor een club als Anderlecht.

Veel troeven
Zo spreekt Sagnol maar liefst vier talen (Frans, Engels, Duits en Spaans) én hij is hij communicatief zeer sterk. In 2017 was de Fransman de assistent van Carlo Ancelotti bij FC Bayern München, even was hij zelfs trainer ad-interim.

Voordien was Sagnol ook al aan de slag als trainer bij Girondins Bordeaux, alsook van de Franse U21. Daar werkte hij samen met toptalenten als Antoine Griezmann, Kylian Mbappé en co.