Omkoping in de JPL? 'Speler betrapt op gokken van eigen wedstrijden'

Omkoping in de JPL? 'Speler betrapt op gokken van eigen wedstrijden'

16-05-2018 08:50
4

De wedstrijd tussen AS Eupen en Royal Excel Moeskroen was veelbesproken, aangezien de thuisploeg de zege 'cadeau' kreeg. De speurders gingen daarom op onderzoek uit. Eén Eupen-speler heeft het vlaggen.

Twee maanden terug al werd een onderzoek naar een gokaffaire geopend. Zo had men aanwijzingen dat verschillende spelers van Eupen gegokt zouden hebben op wedstrijden van het eigen team. Uit onderzoek blijkt nu dat één speler gezondigd heeft.

"Het gerechtelijk onderzoek is afgerond. Tijdens dat onderzoek zijn er elementen opgedoken die erop wijzen dat een van de spelers van Eupen geld heeft ingezet op een wedstrijd van zijn eigen ploeg", reageert Procureur des Konings Andrea Tilgenkamp bij Grenz Echo.

Boete of gevangenisstraf
Over welke speler het gaat, werd in belang van het onderzoek niet vrijgegeven. Twee namen die eerder naar voor werden geschoven, waren die van Nicolas Verdier en Jordan Lotiès. Mogelijk gaat het dus om één van beiden.

Het onderzoek is nog in volle gang, maar toch worden er nu al mogelijke straffen genoemd. In het slechtste geval dreigt er voor de Eupen-speler een boete tot 600.000 euro, zelfs een gevangenisstraf van zes maanden tot vijf jaar is een mogelijkheid.