UPDATE: 'Nog geen akkoord voor Anderlecht, paars-wit zet in op dubbeldeal'

UPDATE: 'Nog geen akkoord voor Anderlecht, paars-wit zet in op dubbeldeal'

17-05-2018 08:15
13

RSC Anderlecht heeft een akkoord met Matz Sels bereikt. Paars-wit heeft een contract voor vijf jaar klaarliggen voor de Rode Duivel, maar Newcastle United doet nog moeilijk. Zij willen het onderste uit de kan.

Het Laatste Nieuws meldt dat de onderhandelingen met The Magpies zeer moeizaam verlopen. Dat terwijl tussen paars-wit en Sels alles in kannen en kruiken is. De doelman van Anderlecht – die op dit moment nog gehuurd wordt van de Engelsen – is zelfs bereid water bij de wijn te doen.

Zo wil Sels een fors deel van zijn loon inleveren om in het Astridpark te blijven. Bij Newcastle verdiende hij circa één miljoen euro, een bedrag dat Anderlecht niet wil betalen. Het probleem situeert zich echter vooral op clubniveau.

Vier miljoen euro
Zo hoopt Newcastle minstens vier miljoen te vangen voor hun doelman. In 2016 betaalden The Magpies nog 6,6 miljoen euro aan KAA Gent. De Engelse middenmotor hoopt nu een flink deel van dat bedrag te recupereren.

Anderlecht is bereid te investeren in Sels, maar het water tussen beide partijen is momenteel nog veel te diep. Het sluitstuk zelf hoopt dat de deal rondgeraakt, want Sels voelt zich goed in zijn vel bij paars-wit. Ook de Brusselaars spreken het vertrouwen in de Rode Duivel uit.

Update 17/05, 08.15: Anderlecht en Newcastle hebben nog altijd geen overeenkomst gevonden in de zaak Sels. Volgens Sportwereld hoopt Anderlecht dra te transfer af te ronden. Maar paars-wit gaat voor een dubbelslag. Het wil ook Chancel Mbemba strikken. Dat wordt niet eenvoudig, want ook Standard en Celtic gaan voor de verdediger.