Pro League schept duidelijkheid: Harbaoui krijgt boost voor topschutterstitel

Pro League schept duidelijkheid: Harbaoui krijgt boost voor topschutterstitel

15-05-2018 23:28
4

De landstitel is al uitgereikt, ook de Profvoetballer van het Jaar is bekend, maar in de strijd om de Gouden Stier kan het nog twee kanten op. Zowel Hamdi Harbaoui (Zulte Waregem) als Teddy Chevalier (KV Kortrijk) komen nog in aanmerking. Die eerste haalt nu een belangrijke slag thuis.

Door het faillissement van Lierse SK krabde de Tunesiër zich de voorbije dagen immers even achter de oren. Essevee moest op papier eigenlijk nog aan de bak tegen de Pallieters, maar die wedstrijd kan nu dus niet doorgaan. Daardoor zou Chevalier echter een wedstrijd meer afgewerkt hebben dan zijn concurrent, aangezien KVK wél twee keer tegen Lierse uitkwam.

In het reglement van de Pro League stond initieel dat de topschuttersstand afgesloten zou worden na Play-Off 2. Daar heeft men nu een mouw aan gepast. Aangezien Zulte Waregem ook nog de finale van Play-Off 2 moet betwisten (Sporting Lokeren is de opponent), zal het klassement pas na die partij definitief vastgelegd worden werd bevestigd aan Sporza. Zo krijgt Harbaoui dus evenveel kans om zijn doelpuntje voorsprong te verdedigen tegen Chevalier: 22 versus 21 staat het momenteel.