Déjà-vu bij kampioen Club: Toen in augustus al niet meer zelfde drive en grinta

Déjà-vu bij kampioen Club: "Toen in augustus al niet meer zelfde drive en grinta"

15-05-2018 22:34
5

Voor de tweede keer in drie jaar tijd veroverde Club Brugge de landstitel. De vorige keer werd die triomftocht gevolgd door een bijzonder moeilijke jaargang. Diezelfde ervaring wil Vincent Mannaert nu koste wat kost vermijden.

"Alles start met een goeie evaluatie", doet de algemeen directeur in Sport/Voetbalmagazine zijn strategie voor de komende weken uit de doeken. "De voorzitter, de trainer en ikzelf gaan de tijd nemen om dat goed te doen. Dat is iets wat we al zeven jaar echt grondig doen na het seizoen. En vervolgens speelt de wetmatigheid van de markt. We zijn voor een stuk een transit- en opleidingsland. Dan is het afwachten wat er boven jou gebeurt."

"Voor mij is het veel meer het mentale aspect dan het voetbaltechnische dat vorige keer in het postkampioenenjaar de verwachtingen niet zijn ingevuld, zowel Europees als in de competitie", verwijst Mannaert naar het laatste seizoen onder Michel Preud'homme. "Ik heb vorig seizoen vastgesteld dat eigenlijk al in augustus niet meer dezelfde drive en grinta aanwezig waren. Te veel werd gezegd: 'We gaan er wel staan op het moment dat het moet.' Zo werkt het niet, dat is geen lichtknop die je aan en uit kan zetten."