Mannaert doet transferplannen uit de doeken: 'Moeten we rekening mee houden'

Mannaert doet transferplannen uit de doeken: 'Moeten we rekening mee houden'

15-05-2018 21:34
2

Vincent Mannaert vierde afgelopen weekend zijn tweede landstitel sinds hij CEO is van Club Brugge. Tijdens een interview met Sport/Voetbalmagazine blikte hij al even vooruit naar de komende transfermercato. Die belooft heel druk te worden voor Blauw-Zwart.

"Anthony Limbombe is klaar voor een hoger niveau. Hij is even klaar als José Izquierdo vorig seizoen, omdat hij zo compleet is.De meeste spelers hebben één knop: technische sterkte of fysieke sterkte. Hij heeft de twee, maar als hij ze niet allebei indrukt, dan was het hier blijven of ergens in het buitenland naar een middenmoter.

"Ik heb hem gezegd dat hij ook een andere keuze had, de keuze die ook Yannick Carrasco en Thomas Meunier eerder maakten. En dan zijn er voor Limbombe geen limieten, dat meen ik, als hij de focus houdt op evenveel technisch brengen als fysiek", verklaarde Mannaert.

Spitsen
Ook in het offensieve compartiment dreigt Blauw-Zwart volgende zomer één of meerdere spelers te verliezen. "Wesley is nog maar 21. Hij is gemaakt voor de Premier League. Veel van de kwaliteiten van de twee Belgische spitsen die het ginder goed doen - Christian Benteke en Romelu Lukaku - heeft hij ook."

"Abdoulay Diaby heeft ook al aangegeven dat hij wil vertrekken en dat begrijp ik. En Stefano Denswil hebben we al drie keer tegengehouden. Als hij zegt dat hij op de juiste trein wil springen als die passeert, moeten we daar rekening mee houden", besloot de CEO van Club Brugge.

Lees ook: Club Brugge-sterkhouder heeft slecht nieuws: “Als ik de kans krijg, ben ik weg"