Mulder viseert topaankoop van Anderlecht: 'Te bescheiden om een leider te zijn'

Mulder viseert topaankoop van Anderlecht: 'Te bescheiden om een leider te zijn'

15-05-2018 21:19
11

Sven Kums werd vorige zomer met veel toeters en bellen binnengehaald door RSC Anderlecht. De middenvelder moest één van de steunpilaren worden in de ploeg van paars-wit, maar het draaide anders uit.

Kums had moeite om zijn niveau van bij AA Gent terug te vinden. Volgens Jan Mulder had Anderlecht hem nooit mogen terughalen. "Hij was goed bij Gent, maar hij is een speler die ingebed moet worden in vertrouwdheid. Kums is te gevoelig, alles moet rond hem draaien. En als hij niet meteen zijn stempel drukt, krijgt hij meteen kritiek van analisten", vertelde Mulder aan Sport/Voetbalmagazine.

"Er is een verschil tussen Gent in zijn grote dagen en Anderlecht. Dat ervaart een speler die in het Astridpark aankomt wel. Kums voelt, net als Hein: wij zijn nu van Anderlecht. Heel je leven tegen opgekeken. Dat is fijn, dat Hein en Sven zo denken, maar het is tevens een druk waar je moet kunnen aan voldoen."

"Toen Kums tekende, dacht ik meteen dat het moeilijk zou worden voor hem omdat hij mislukt was bij Udinese. Zo'n goeie speler. Ik hoop dat ik ongelijk krijg. Ik heb Kums altijd een AA Gentspeler gevonden. Hij is te bescheiden om de leider elders te zijn. Zijn klasse gedijt bij volledig vertrouwen. Hij moet op zijn gemak zijn voelen", besloot de Nederlandse analist.