Witsel stuwt zijn ploeg met assist naar kwartfinales Aziatische Champions League

15-05-2018 20:35

Axel Witsel heeft zich met Tianjin Quanjian geplaatst voor de kwartfinales van de Aziatische Champions League. Een 2-2 gelijkspel op het veld van Guangzhou Evergrande was genoeg, nadat de heenwedstrijd op 0-0 was geëindigd.

Onze landgenoot speelde de hele wedstrijd en was goed voor een assist. Tianjin kwam twee keer op achterstand tegen de Chinese recordkampioen Guangzhou, maar trok de scheve situatie telkens weer recht.

De Braziliaan Ricardo Goulart opende de score voor Guangzhou, maar zijn landgenoot Alexandre Pato maakte twee minuten later op voorzet van Witsel al de gelijk.

Na de rust scoorde Goulart zijn tweede doelpunt van de avond. Maar Tianjin kon zich weer snel op gelijke hoogte krikken. Wang Jie maakte de belangrijke 2-2 en zorgde voor de kwalificatie.