'Drietal uit de Jupiler League mag hopen op WK-deelname, Bruggeling surprise'

'Drietal uit de Jupiler League mag hopen op WK-deelname, Bruggeling surprise'

Gepubliceerd: dinsdag 15 mei 2018 om 19:24di 15-05-2018 om 19:24

De pre-selecties en definitieve selecties van de 32 WK-gangers komen nu snel achter elkaar naar buiten. Senegal trekt mogelijk met drie spelers uit de Jupiler Pro League naar Rusland. Volgens de krant Record zitten Kara Mbodji, Krépin Diatta en Moussa Wagué bij de voorselectie, die 35 namen telt.

Mbodji heeft sinds december geen enkele match meer voor Anderlecht gespeeld. De centrale verdediger liet zich vlak voor de jaarwisseling opereren aan zijn knie, waarna een lange revalidatie begon. Play-Off 1 kwam te vroeg, maar Mbodji maakt in een vroeg stadium al duidelijk dat zijn focus op het WK lag. Mbodji lijkt de race tegen de klok te winnen. Hoewel hij pas weer twee weken heeft getraind, verwacht bondscoach Aliou Cissé dat zijn steunpilaar (42 interlands) op tijd wedstrijdfit is.

Het is een grotere verrassing dat Diatta ook de shortlist heeft gehaald. De 19-jarige jongeling van Club Brugge zat namelijk nog nooit bij de nationale selectie. Bovendien maakte de aanvaller pas in Play-Off 1 zijn debuut voor de kersvers landskampioen, waardoor er nauwelijks zeven duels op de teller staan. Desondanks zou hij wel eens de surprise kunnen worden in de selectie, die naar verluidt op 4 juni wordt gereduceerd tot 23 man.

Eupen-speler Moussa Wagué staat eveneens op de voorlopig lijst, die door Record werd gepubliceerd. De 19-jarige back maakte in maart 2017 debuut voor Senegal en verzamelde tot op heden in totaal vier caps.

Lees ook: Pleidooi voor Anderlecht-international: ''Zelfs geblesseerd moet hij naar het WK''

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws