Krijgt het Koning Boudewijnstadion een make-over? ''Concensus groeit''

Krijgt het Koning Boudewijnstadion een make-over? ''Concensus groeit''

15-05-2018 18:17
9

Het Eurostadion had de nieuwe voetbaltempel in ons land moeten worden, maar dit project liep uit op een fiasco. De Rode Duivels blijven de komende jaren dus hun matchen in het Koning Boudewijnstadion blijven spelen. Op de achtergrond wordt er wel gesproken over een grondige renovatie.

Wilfried Meert, oud-voorzitter van de Memorial Van Damme, is ook een voorstander van een modernisering. ''Nu het Eurostadion blijkbaar begraven is, denk ik dat de consensus groeit om het Koning Boudewijnstadion te behouden en het vroeg of laat te renoveren.'' Meert denkt dat het nog wel even kan duren voordat er concrete plannen op tafel komen. ''Voorlopig horen wij er niets meer over en ik verwacht dat dat de komende twee jaar zo zal blijven door de verkiezingen'', laat hij weten aan VTM Nieuws.

Meer vindt dat een make-over ook in het belang is van de KBVB en de Rode Duivels. ''Zij zijn zo’n sterk merk voor ons land en verdienen een echte thuishaven. Men gaat toch niet beginnen leuren tussen stadions met 20.000 à 25.000 toeschouwers, waar ze makkelijk een stadion met 45.000 toeschouwers kunnen vullen. De voetbalbond heeft ook alleen baat bij een grondig gemoderniseerd en gerenoveerd Koning Boudewijnstadion.''