Misschien hebben ze hem te vaak gezegd dat hij te mooi, te sterk, te goed was

"Misschien hebben ze hem te vaak gezegd dat hij te mooi, te sterk, te goed was"

15-05-2018 17:11
3

Charly Musonda moet opletten of we gaan hem alleen nog maar beschouwen als een groot talent dat er nooit gekomen is. Bij de Belgische beloften is hij al lang niet meer welkom. Daar zorgde Musonda zelf voor, meent bondscoach van de U21 Johan Walem. 

"Ik ben niet diegene die de deur gesloten heeft, dat deed hij", stelt Walem in Sport/Voetbalmagazine. "Ik heb hem opgeroepen, maar hij verkoos om niet te komen. Zogezegd omdat hij zich wilde concentreren op zijn werk bij Chelsea. Hij heeft me een boodschap laten bezorgen. Ik heb de bond gevraagd om het dossier in handen te nemen en dat is gebeurd."

“Musonda werd verondersteld een sleutelspeler te zijn in mijn ploeg, maar hij wilde niet komen. De jongens die wel kwamen, toonden hun kwaliteiten. Enfin bon, we zien wat er ondertussen met hem gebeurd is. Hij vertrok in januari naar Celtic Glasgow, maar hij speelde er niet."

Toch gelooft Walem nog in Musonda. "Die jongen heeft alles. Werkelijk alles! Een ongelooflijk talent. Hij is snel, en technisch geweldig, hij ziet het spel en staat zijn mannetje in de duels. Kortom, hij heeft alle kwaliteiten om op het allerhoogste niveau te voetballen. Misschien hebben ze hem te vaak gezegd dat hij te mooi, te sterk, te goed was.”