'Illegale bom bij Antwerp is de druppel: KBVB wil vuurwerk uit stadions bannen'

'Illegale bom bij Antwerp is de druppel: KBVB wil vuurwerk uit stadions bannen'

Gepubliceerd: dinsdag 15 mei 2018 om 15:20di 15-05-2018 om 15:20

Vorige week zaterdag werden 14 supporters tijdens de match tussen Royal Antwerp FC en Sint-Truiden naar het ziekenhuis, nadat er een illegale vuurwerkbom was afgestoken in het Antwerp-vak. Daarnaast klaagden meerdere aanwezigen over hoofdpijn en oorsuizingen. De Belgische Voetbalbond wil dergelijke incidenten voorkomen door nog strenger op te treden tegen de aanwezigheid van vuurwerk in stadions.

In beide de helft van de matchen in de Jupiler Pro League werden incidenten waargenomen. Ook in de lagere klassen komt het gebruik van Bengaals vuurwerk steeds vaker voor en daar wil de KBVB verandering in brengen. Daarom is er een speciale werkgroep opgericht. 'In die werkgroep zijn de Pro League (de vereniging van profclubs), de Voetbalbond, De FOD Binnenlandse Zaken en de federale politie vertegenwoordigd. Nu al zijn alle vormen van pyrotechnisch materiaal in voetbalstadions verboden, maar de cijfers bewijzen dus dat er meer nodig is', valt er te lezen in Het Belang van Limburg.

'Wellicht wordt vuurwerk ook net buiten het stadion verboden. Ook de Raad van Europa buigt zich momenteel over een resolutie om pyrotechniek in voetbalstadions volledig te verbieden. Of voetbalclubs dan nog zelf vuurwerk zullen mogen afsteken, is nog niet duidelijk', klinkt het. 

Plaats een reactie

TageMeister +6317
dinsdag 15 mei 2018 om 15:54
Per direct zware straffen voor de daders en de clubs !
Vind ik leuk
Hierulf +1595
dinsdag 15 mei 2018 om 16:54
EIN-DE-LIJK !
Vind ik leuk
VeeDeeVee +17596
dinsdag 15 mei 2018 om 17:43
Vooral die voetzoekers ja! Een rookpotje of eens een bengaals vuurtje is sfeerbevorderend en moet wel kunnen in een sfeervak.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws