OFFICIEEL: Nederlandse legende gaat nog even door: 'Niet klaar om te stoppen'

OFFICIEEL: Nederlandse legende gaat nog even door: 'Niet klaar om te stoppen'

Gepubliceerd: dinsdag 15 mei 2018 om 10:39di 15-05-2018 om 10:39

Robin van Persie gaat door bij Feyenoord. De 34-jarige spits zaaide de afgelopen weken veel onduidelijkheid over zijn toekomst, maar heeft maandag via de pers wereldkundig gemaakt dat hij doorgaat.

Van Persie vertelde de afgelopen weken dat hij twijfelde over zijn toekomst, mede omdat hij voelde dat zijn lichaam haperde. Maandagavond werd bekend dat de spits een aantal journalisten uitnodigde aan wie hij zijn verhaal kon vertellen. Journalisten van Voetbal International, De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en de Volkskrant wisten wat Van Persie zou gaan doen, nog voordat de rest het wist. Het verhaal van de spits staat dinsdag uitgebreid in diverse kranten.

"Op de dagen dat ik aan een afscheid dacht, vond ik dat heel eng. Blijkbaar ben ik er nog niet klaar voor om te stoppen", zo staat er op de voorpagina van het AD. Het was de bedoeling dat het nieuws door diverse media rond 00.30 uur bekend zou worden gemaakt. Dat Van Persie doorgaat, lekte iets daarvoor uit.

Van Persie deed in een kleine ruimte op trainingscomplex Varkenoord zijn verhaal. "Voor mezelf heb ik steeds de vraag gesteld: waarom ben ik ooit gaan voetballen? Nou, dat was niet perse om een beker boven mijn hoofd te houden", zegt Van Persie tegen het AD. "De kern is plezier. Lekker op het veld bezig zijn. Samen beter worden. Uiteindelijk heeft dat plezier de doorslag gegeven."

Plaats een reactie

Hyperdrive +422
dinsdag 15 mei 2018 om 10:48
Legende...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws