'United maakt 172 miljoen vrij voor drietal: twee Brazilianen en een Albanees'

'United maakt 172 miljoen vrij voor drietal: twee Brazilianen en een Albanees'

15-05-2018 09:27

Manchester United gaat werk maken van Shakhtar Donetsk-middenvelder Fred. Volgens The Manchester Evening News wil de Engelse topclub aan de ontsnappingsclausule van zestig miljoen euro voldoen.

Manchester United heeft echter wel concurrentie. Ook Paris Saint-Germain heeft zijn zinnen gezet op de 25-jarige Braziliaan, die is opgenomen in de WK-selectie van zijn land. In Parijs moet Fred de opvolger worden van routinier Thiago Motta. Shakhtar wil hem alleen laten gaan als aan de transferclausule wordt voldaan. De middenvelder ligt tot medio 2023 vast in Oekraïne.

Fred, die in januari nog nadrukkelijk in beeld was bij Manchester City, is lang niet het enige doelwit van Manchester United, dat behoefte heeft aan middenvelders door het transfervrije vertrek van Marouane Fellaini en het afscheid van Michael Carrick. Manager José Mourinho wil ook de Braziliaan Alex Sandro naar Old Trafford halen, zo werd zondag duidelijk. De linksback van Juventus moet 62 miljoen euro kosten.

Daarnaast moet Elseid Hysaj de nieuwe rechtsback worden van The Red Devils, meldt The Sun. De Albanees van Napoli kan voor een gelimiteerde afkoopsom van vijftig miljoen euro vertrekken. Hij moet de vervanger worden van Matteo Darmian, die net als Santiago Arias in de belangstelling staat van Juventus.